MedycynaNauka

Przeszedłeś COVID? Zaszczepiłeś się? Co dalej?

Aspekt praktyczny dla zaszczepionych i nie zaszczepionych

Jak neutralizować skutki obecności białka kolca (po infekcji lub szczepionce) w naszym organizmie?

W celu ograniczenia skutków działania białka kolca istnieją kilka składników opisanych w literaturze naukowej, które mają wpływ na jego hamowanie.

Białko kolce, które znajduje się na powierzchni wirusa i umożliwia jego przyłączenie się do ludzkich komórek, jest zawarte we wszystkich szczepionkach przeciwko COVID-19 w takiej czy innej formie. W literaturze naukowej opisano kilka składników działających jako inhibitory tego białka.

Istnieją dwa możliwe scenariusze:

  • Zahamowanie białka kolca po zakażeniu SARS-CoV-2 jest równoznaczne z wywołaniem efektu przeciwwirusowego;
  • Dla zaszczepionych zahamowanie go po szczepieniu ale zmniejsza skuteczność szczepionki, dlatego nie jest zalecane, jeśli chcesz uzyskać ochronę poszczepienną, ponieważ celem szczepionki jest wytworzenie przeciwciał przeciwko białku kolca.

Po szczepieniu mogą wystąpić powikłania wynikające z reakcji immunologicznej organizmu na białko kolca, które może wywołać reakcje organizmu na burzę cytokinową, takie jak m.in.: zakrzepica, zapalenie mięśnia sercowego i zaburzenia cyklu miesiączkowego u kobiet, odziaływanie na system nerwowy itd.
Poniżej składniki i protokół są ty same dla zaszczepionych w obliczu powikłań, tak jak i również dla nie-zaszczepionych w celu wzmocnienia odporność organizmu przed zachorowaniem lub w razie zachorowania w szczególności aby zapobiec burzy cytokin.
Badania zostały przeprowadzone in vitro, a nie in vivo, jednak użycie regularnie tych składników ma potencjalnie hamujący wpływ na białko kolca.
Istnieją dwie główne kategorie składników, które hamują działanie białka kolca:
Składniki chemiczne:
W tym barwniki ksantenowe (floxine B, erythrosine B), lub inne rodzaje barwników, takie jak: błękit demetylenowy, czerwień kongo, czerwień kalaminowa itp.Składniki te są toksyczne i nie nadają się do spożycia przez ludzi. Floksynę B można znaleźć w owocach guawy na poziomie nietoksycznym [1] (https://academic.oup.com/jaoac/article/83/3/563/5656290 )

Składniki Naturalne: Głównie polifenole, są przedmiotem badań porównawczych. [2] https://www.hindawi.com/journals/scientifica/2020/6307457/

Poniżej przedstawione listę inhibitorów białka kolca i ich źródeł w pożywieniu, od najbardziej, do najmniej hamujących:

  • Pectolinarin: Cirsium chanroenicum (ostrożeń – oset)
  • Hesperydyna:Owoce cytrusowe
  • Rhoifolin: Grejpfrut, cytryna, pomarańcza
  • Morin: Guawa, Maclura tinctoria
  • Galusan, epigallokatechiny (EGCG) : Zielona herbata

Oprócz tych składników:

Zastosowanie kombinacji tych związków i prawdopodobnie żywności bogatej w te polifenole mogłoby mieć hamujący wpływ na białko Spike. Wiadomo, że niedobory witamin i pierwiastków śladowych mają destrukcyjny wpływ na układ odpornościowy.

Informacje dla tych, którzy nie przyjęli preparatu i dla tych, którzy go przyjęli.

Zalecenia te nie są receptami lekarskimi, lecz poradami opartymi na analizie literatury naukowej, mającymi na celu zwiększenie odporności na Covid 19. Protokół jest oparte na najnowszych badaniach naukowych.

Protokół

Witamina D3 około 45 do 50 ng/ml Badania wykazują nie tylko działanie ochronne przed Covid-19, ale prawidłowy poziom pomaga zmniejszyć burzę zapalną, która prowadzi do ciężkich postaci choroby. Ta cenna witamina skutecznie reguluje układu odpornościowego, co jest właśnie związane z powikłaniami poszczepiennymi (zapalenie mięśnia sercowego, reakcje immunoalergiczne)

Omega-3 Przyjmuj 800 mg oleju z ryb morskich zimnych z posiłkiem każdego dnia mieszaniny EPA i DHA, Oprócz właściwości przeciwpłytkowych (rozrzedzających krew), mają one również właściwości przeciwzapalne.

Kompleks witamin A, B6, B9, B12, C i E oraz pierwiastki śladowe: cynk, miedź, selen i żelazo [5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7884658/ Te mikroelementy działają jako immunoregulatory, w tym na komórki B i T, niezbędne do wywołania prawidłowych adaptacji immunologicznych w odpowiedzi na szczepienie. i chronić przed ewentualnymi skutkami ubocznymi.

Pączek czarnej porzeczki (Ribesnigrum) w gemmoterapii (macerat macierzysty lub koncentrat) należy zażyć 10 kropli rano, w południe i wieczorem, na czczo, w szklance wody. Zmniejszają one reakcję zapalną wywołaną szczepieniem, a tym samym ryzyko powikłań.

Wyciąg z głogu Jeśli masz wrażliwe serce, zażywaj 1 g dziennie,głóg ma udowodnione właściwości kardioprotekcyjne, co będzie interesujące, jeśli masz wrażliwe serce.

Owoce cytrusowe: rabarbar, zielona herbata, guawa

Należy przyjmować z posiłkami. Aby zahamować działanie białka kolca i w ten sposób zapobiec skutkom ubocznym i powikłaniom po otrzymanej szczepionce jak również w przypadku zakażenia wirusem Covid. Inhibicja białka kolca zmniejsza skuteczność szczepionki Covid.

Rzodkiewka, brokuły, karczochy, kurkuma, oliwa z oliwek, cebula, czosnek… Przyjmuj jako mieszankę sałat do każdego posiłku. W celu detoksykacji i eliminacji rozpuszczalnych w tłuszczach adiuwantów szczepionkowych i substancji pomocniczych (białek rekombinowanych lub (szczepionki zawierające rekombinowane białka lub mRNA).

Pietruszka (nie stosować w przypadku przyjmowania leków przeciw witaminowych K (pietruszka jest bogata w witaminę K).

Sporządzić wywar gotując przez 5 minut jedną łyżkę stołową pietruszki na filiżankę (250 ml). Spożywać 3 filiżanki dziennie co drugi dzień. Pietruszka pomaga eliminacja substancji pomocniczych rozpuszczalnych w wodzie (wszystkie szczepionki).

Kuracja trwająca od jednego do dwóch miesięcy, naprzemiennie co najmniej dwa produkty. Celem tej kuracji polifenolowej jest zahamowanie białka kolca (dla wszystkich szczepionek, jak również w przypadku infekcji Covid.

Kwercetyna:500 mg dziennie

Reserwatrol:400 mg dziennie

EGCG:500 mg dziennie

Luteolina:200 mg dziennie

Chelatowanie Aluminium (inaktywowane szczepionki wirusowe). – Kwas alfa-liponowy:200 mg dziennie lub 300 mg magnezu

Ekstrakt z brokułów miareczkowany w sulforafan na poziomie 4% minimum 750 mg dziennie brokułów równoważne 30 mg sulforafanu. W 3 dawkach z posiłkami od dnia szczepienia (niezależnie od tego czy jest to 1, 2, 3 dawka…) do 3 tygodni później. Brokuły są najlepszym źródłem tiocyjanianów, kofaktorów mieloperoksydazy, enzymu znanego ze swojej zdolności do degradacji cząsteczek tlenku grafenu.

[6] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/anie.201806906

[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7503669/

Degradacja i detoksykacja w przypadku obecności tlenku grafenu, potencjalnie w szczepionce Moderna i innych szczepionkach.

Jeśli już zostałeś zaszczepiony, im wcześniej te zalecenia zostaną wdrożone, tym lepiej będą działać.

Niniejsze opracowanie jest kompilacją badań i analiz kilka osób, badaczy i lekarzy, którzy chcą zachować anonimowość .

Bibliografia:

1 Bojadzic D, Alcazar O, Chen J, et al. Small-Molecule Inhibitors of the Coronavirus Spike: ACE2 Protein-Protein Interaction as Blockers of Viral Attachment and Entry for SARS-CoV-2. ACS Infect Dis. 2021;7(6):1519-1534.

2 Trina Ekawati Tallei, Sefren Geiner Tumilaar, Nurdjannah Jane Niode, Fatimawali, Billy Johnson Kepel, Rinaldi Idroes, Yunus Effendi, Shahenur Alam Sakib, Talha Bin Emran, “Potential of Plant Bioactive Compounds as SARS-CoV-2 Main Protease (Mpro) and Spike (S) Glycoprotein Inhibitors: A Molecular Docking Study”, Scientifica, vol. 2020, Article ID 6307457, 18 pages, 2020. https://doi.org/10.1155/2020/6307457

3 Salgado-Benvindo C, Thaler M, Tas A, et al. Suramin Inhibits SARS-CoV-2 Infection in Cell Culture by Interfering with Early Steps of the Replication Cycle. Antimicrob Agents Chemother. 2020;64(8):e00900-20. Published 2020 Jul 22. doi:10.1128/AAC.00900-20

4 Gasmi, A., Peana, M., Noor, S. et al. Chloroquine and hydroxychloroquine in the treatment of COVID-19: the never-ending story. Appl Microbiol Biotechnol 105, 1333–1343 (2021)

5 Rayman MP, Calder PC. Optimising COVID-19 vaccine efficacy by ensuring nutritional adequacy. Br J Nutr. 2021;126(12):1919-1920. doi:10.1017/S0007114521000386

6 Rajendra Kurapati, Cristina Martìn, Vincenzo Palermo, Yuta Nishina, Alberto Bianco, Biodegradation of graphene materials catalyzed by human eosinophil peroxidase, Faraday Discussions, 10.1039/C9FD00094A, (2021).

7 San Gabriel PT, Liu Y, Schroder AL, Zoellner H, Chami B. The Role of Thiocyanate in Modulating Myeloperoxidase Activity during Disease. Int J Mol Sci. 2020;21(17):6450. Published 2020 Sep 3. doi:10.3390/ijms21176450

4

Comments (7)

  1. A Wy tak serio, czy sobie jaja robocie? Przecież w źródłach jest wyraznie napisane, że dotyczy to zakażenia wirusem, a nie szczepienia, bo szczepionka mRNA nie zawiera białka kolca wirusa 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ ale manipuluje cię wciskając kit ludziom nie znającym języka obcego…

    • A jak według Pani działa “szczepionka mRNA”?

      • Proszę najpierw podstawy zrozumiec zanim robic jaja z ludzi i darmowy niepokój i mściwość rosyłać na sieći.

        Ponizej kilka elementów podstawowych aby Pan(i) się podszkolił(a) na wątpliwosci :

        Zanim przyjrzymy się tym szczepionkom i ich mechanizmowi działania, przypomnijmy sobie, czym jest wirus..

        W ścisłej definicji istoty żywej, wirus nie spełnia wszystkich kryteriów.
        Wirus potrzebuje materiału żywych komórek, aby się replikować.
        Jego specyficzna struktura zależy od kilku parametrach, w tym

        – charakter kodu genetycznego, który przenosi: wirus DNA lub RNA
        – obecność lub brak biwarstwy fosfolipidowa otoczka: nagi wirus (bez
        otoczki z tylko białkowym kapsydemwirus otoczkowym (z osłoną białkową) i otoczki fosfolipidowej).otoczka lipidowa)

        Tak więc wszystkie wirusy zawierają kapsyd białkowy, który otacza wirusa kod genetyczny.
        Z tego punktu widzenia SARS-CoV-2 jest zatem wirusem RNA w otoczce.

        Zatem szczepionki zawierające RNA posłańca (mRNA) wykorzystują sekwencję RNA
        zawierająca kod RNA białka powierzchniowego (białko Spike).#Spike protein.

        Sekwencja ta pozwala białku wiązanie się z receptorami ACE2 na komórkach i
        receptorów i wnikają do komórki. Jest to białko prozapalne, ponieważ wywołuje odpowiedź ze strony komórek układu odpornościowego (głównie limfocyty).

        Na tej podstawie szczepionka mRNA zawiera kod genetyczny białka kolca wirusa

        Opierają się one na wstrzyknięciu posłańczego RNA kodujące białko Spike obecne na powierzchni koronawirusa SARS-CoV-2 (które jest “kluczem” umożliwiającym wirusowi przyłączanie się do komórek, a następnie wnikanie do nich i infekowanie ich).

        • Do kogo miały być skierowane te słowa: “Proszę najpierw podstawy zrozumiec zanim robic jaja z ludzi i darmowy niepokój i mściwość rosyłać na sieći.”?
          Informacje zawarte w Pani/Pana komentarzau były od dość dawna znana redakcji oraz autorce artykułu. W żaden sposób nie podważają one jego tez.

  2. Własnie komentarz był motyla autora skierowany do Trola który szeje zamęt w sieci

    Artykuł zostal napisany aby nie zanużać w szczegóły wiedzy naukowej ale dać ogólny obraz który by mógł mieć aspekt praktyczne.

    Mam nadzieje że podstawowe tezy w komentarzu wyjanili trolowi kilka szczegół ktorych nie ma w artykule

    • Wszystko jasne, dziękujemy.
      Pracujemy nad ulepszeniem interfejsu, w tym – nad zwiększeniem czytelności sekcji komentarzy pod wpisami.
      Co do meritum, zastanawia mnie zjawisko traktowania nauki jako wiedzy magicznej lub objawień i to przez osoby z wyższym wykształceniem. Hasłu “jesteście ignorantami, ja się opieram na nauce, która mówi, że szczepionki na C-19 są wspaniałe” towarzyszy prawie zawsze kompletny brak wiedzy i rozumienia podstaw biologicznych samej choroby oraz mechanizmów działania różnych terapii, w tym – szczepionkowych. Mimo rewolucji informacyjnej te czasy przejdą do historii (IMHO) jako wieki ciemne, czas powszechnego upadku rozumu.

      Pozdrawiam serdecznie,
      Zbuntowany Motyl [MK]

  3. Dla wyjaśnienia Szczepionka powoduje wytworzenie dużej ilości białka kolca, (o tym była mowa w artykule) takiego jak na powierzchni wirusa) i to jest niebezpieczne, bo sprzyja zachorowaniu. Lub może wywołać „burze cytokin” w niektórych przypadkach dlatego coraz więcej osób choruje po szczepieniu.

Comment here